Голубці з гречкою виходять ароматними, смачними і корисними для здоров'я. Така вегетаріанська страва готується дуже швидко та просто, відмінно насичує і не перевантажує шлунково-кишковий тракт.
Гречані голубці з квасолею
Інгредієнти:
- 1 качан білокачанної капусти
- 2 цибулини
- 400 г квашеної капусти
- 2 банки білої консервованої квасолі
- 100 г гречаної крупи
- 1 пучок кропу і петрушки
- Сіль і червоний пекучий перець за смаком
Спосіб приготування:
Бланшируйте качан капусти, потім розберіть на листя. Цибулю дрібно поріжте і спассеруйте на олії до золотистої скоринки. Гречку відваріть в підсоленій воді до напівготовності.
Популярні зараз
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії
Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину
У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну
У великій мисці змішайте злегка остиглу гречану кашу, смажену цибулю, квашену капусту. Додайте промиту консервовану квасолю, подрібнену зелень кропу і петрушки. Приправте фарш сіллю та спеціями за смаком. Щільно загорніть в кожен капустяний лист по 1-2 ст. л. начинки, обсмажте голубці в сковороді з розігрітою соняшниковою олією. Потім складіть в сотейник, залийте водою або овочевим бульйоном, приправте за смаком спеціями.
Тушкуйте близько 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Подавайте голубці гарячими, посипавши меленим перцем чилі.
Смачного!
Приготуйте також хрусткі картопляні котлети з зеленим горошком. Відмінна вегетаріанська закуска в будь-який час доби.