Today.ua

Хліб без дріжджів та яєць, який можна приготувати навіть в екстремальних умовах

Україна продовжує страждати через вторгнення російських військ. Російські солдати не шкодують нікого, порушуючи обіцянки Путіна (читати Гітлера) завдавати удари лише по військових об'єктах. Деяким українцям доводиться сидіти у підвалах та бомбосховищах кілька днів, у багатьох містах та селах немає води, світла та навіть газу.

Також у деякі регіони неможливо доставити гуманітарну допомогу та харчування. А тому ми знайшли рецепт домашнього хліба, який можна приготувати без таких дефіцитних товарів, як дріжджі, яйця та молоко.

Хліб без дріжджів та яєць – рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно в глибоку миску через сито, додати теплу воду, сіль і трохи олії. Можна також додати розпушувач або соду з оцтом.
  2. Далі потрібно замісити тісто спочатку ложкою, щоб не було грудок, а потім трохи вимісити руками, трохи змащеними олією. Викласти в чисту миску, накрити рушником чи харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрювалось і не підсихало. Залишити приблизно на пів години, щоб розійшлася клейковина.
  3. Потім ще раз трохи вимісити тісто і залишити ще на 30-40 хвилин. Тісто можна зберігати в холодильнику кілька діб.
  4. Перед приготуванням відрізати шматочок тіста і розкотити тонко - як на лаваш. Якщо є кунжут або насіння, ними можна присипати зверху.
  5. Розігріти сковороду без олії та обсмажити хліб-лаваш на середньому вогні з обох боків.

Випічку можна їсти як хліб або загорнути в неї начинку.

Пропонуємо вам також спробувати оладки без борошна, які можна їсти замість хліба – простий рецепт із трьох інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ