М'ясний холодець вже порядком набрид, та й занадто наваристий жирний холодець не дуже корисний для здоров'я, особливо дитячого. Замість холодця зі свинини та яловичини краще готувати заливне із червоної риби. Таке частування захопить гостей за святковим столом і стане чудовим доповненням до щоденного меню.
Холодець із червоної риби
Інгредієнти:
- 1 л води
- 500 г філе сьомги або іншої червоної риби
- 5 перепелиних яєць
- 1 морква
- 3 ст. л. мигдалю
- 3 ст. л. родзинок
- 1 лавровий лист
- 1 бутон гвоздики (приправи)
- 5 горошин чорного перцю
- 20 г желатину
- сіль за смаком
- 0,3 пучка свіжої зелені
Спосіб приготування:
Рибу наріжте невеликими шматочками, моркву поріжте тонкими довгими стрічками за допомогою овочерізки. У каструлю, що підходить за розміром, налийте воду, доведіть до кипіння.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У киплячу рідину покладіть лавровий лист, гвоздику, чорний перець горошком, сіль та стрічки моркви. Дайте залишити хвилин 5-7, потім акуратно дістаньте моркву на окрему тарілку. У бульйон опустіть шматочки риби, варіть 10 хвилин|мінути| на невеликому вогні після закипання. Вийміть рибу, а рідину процідіть через сито. Коли бульйон охолоне, всипте желатин швидкорозчинний і знову поставте на плиту. Підігрійте на слабкому вогні рибний бульйон до 60 градусів, постійно помішуючи. Зніміть із вогню.
Мигдаль і родзинки складіть в миску, залийте окропом. Через 10 хвилин рідину злийте, а горіхи та сухофрукти перекладіть на серветку, щоб увібралася зайва волога. Шматочки риби розкладіть по тарілках, стрічки моркви поверніть спіральками і покладіть поверх риби.
Далі розподіліть по тарілках мигдаль, родзинки варених яєць. Прикрасьте гілочками свіжої зелені і залийте теплим бульйоном. Дайте холодцю із риби повністю застигнути і можна подавати до столу.
Смачного!
Дізнайтеся також, як приготувати холодець із м'яса, щоб він добре застиг, вийшов смачним та прозорим.