Холодець з червоної риби корисніший за м'ясний: рецепт приготування апетитної страви для всієї родини

Автор: Шевченко Лилия

М'ясний холодець вже порядком набрид, та й занадто наваристий жирний холодець не дуже корисний для здоров'я, особливо дитячого. Замість холодця зі свинини та яловичини краще готувати заливне із червоної риби. Таке частування захопить гостей за святковим столом і стане чудовим доповненням до щоденного меню.

Холодець з червоної риби корисніший за м'ясний: рецепт приготування апетитної страви для всієї родини - today.ua

Холодець із червоної риби

Інгредієнти:

  • 1 л води
  • 500 г філе сьомги або іншої червоної риби
  • 5 перепелиних яєць
  • 1 морква
  • 3 ст. л. мигдалю
  • 3 ст. л. родзинок
  • 1 лавровий лист
  • 1 бутон гвоздики (приправи)
  • 5 горошин чорного перцю
  • 20 г желатину
  • сіль за смаком
  • 0,3 пучка свіжої зелені

Спосіб приготування:

Рибу наріжте невеликими шматочками, моркву поріжте тонкими довгими стрічками за допомогою овочерізки. У каструлю, що підходить за розміром, налийте воду, доведіть до кипіння.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У киплячу рідину покладіть лавровий лист, гвоздику, чорний перець горошком, сіль та стрічки моркви. Дайте залишити хвилин 5-7, потім акуратно дістаньте моркву на окрему тарілку. Холодець з червоної риби корисніший за м'ясний: рецепт приготування апетитної страви для всієї родини У бульйон опустіть шматочки риби, варіть 10 хвилин|мінути| на невеликому вогні після закипання. Вийміть рибу, а рідину процідіть через сито. Коли бульйон охолоне, всипте желатин швидкорозчинний і знову поставте на плиту. Підігрійте на слабкому вогні рибний бульйон до 60 градусів, постійно помішуючи. Зніміть із вогню.

Мигдаль і родзинки складіть в миску, залийте окропом. Через 10 хвилин рідину злийте, а горіхи та сухофрукти перекладіть на серветку, щоб увібралася зайва волога. Шматочки риби розкладіть по тарілках, стрічки моркви поверніть спіральками і покладіть поверх риби.

Далі розподіліть по тарілках мигдаль, родзинки варених яєць. Прикрасьте гілочками свіжої зелені і залийте теплим бульйоном. Дайте холодцю із риби повністю застигнути і можна подавати до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як приготувати холодець із м'яса, щоб він добре застиг, вийшов смачним та прозорим.