Today.ua

Холодець з червоної риби корисніший за м'ясний: рецепт приготування апетитної страви для всієї родини

М'ясний холодець вже порядком набрид, та й занадто наваристий жирний холодець не дуже корисний для здоров'я, особливо дитячого. Замість холодця зі свинини та яловичини краще готувати заливне із червоної риби. Таке частування захопить гостей за святковим столом і стане чудовим доповненням до щоденного меню.

Холодець із червоної риби

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Рибу наріжте невеликими шматочками, моркву поріжте тонкими довгими стрічками за допомогою овочерізки. У каструлю, що підходить за розміром, налийте воду, доведіть до кипіння.

У киплячу рідину покладіть лавровий лист, гвоздику, чорний перець горошком, сіль та стрічки моркви. Дайте залишити хвилин 5-7, потім акуратно дістаньте моркву на окрему тарілку. У бульйон опустіть шматочки риби, варіть 10 хвилин|мінути| на невеликому вогні після закипання. Вийміть рибу, а рідину процідіть через сито. Коли бульйон охолоне, всипте желатин швидкорозчинний і знову поставте на плиту. Підігрійте на слабкому вогні рибний бульйон до 60 градусів, постійно помішуючи. Зніміть із вогню.

Мигдаль і родзинки складіть в миску, залийте окропом. Через 10 хвилин рідину злийте, а горіхи та сухофрукти перекладіть на серветку, щоб увібралася зайва волога. Шматочки риби розкладіть по тарілках, стрічки моркви поверніть спіральками і покладіть поверх риби.

Далі розподіліть по тарілках мигдаль, родзинки варених яєць. Прикрасьте гілочками свіжої зелені і залийте теплим бульйоном. Дайте холодцю із риби повністю застигнути і можна подавати до столу.

Смачного!

Дізнайтеся також, як приготувати холодець із м'яса, щоб він добре застиг, вийшов смачним та прозорим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ