Ріпчаста цибуля – один із найпопулярніших овочів у кулінарії та народній медицині. Щоб цибуля надовго зберігала свої смакові та цілющі якості, її необхідно правильно зберігати.
При покупці вибирайте цибулю середнього розміру, без натяку на механічні пошкодження та псування. Принісши додому, акуратно перекладіть овочі в ящик і відправте на зберігання в прохолодне, темне та сухе місце, яке добре провітрюється. Якщо такого місця у вашій квартирі немає, то купувати цибулю про запас не варто.
Тримати довгий час цибулю в поліетиленових пакетах і тканинних мішках не можна. Овочі почнуть швидко псуватися. Також не можна зберігати цибулю у занадто теплому та холодному місці. У теплі коренеплоди проростуть, а в холоді стануть м'якими, втратять гострий смак і почнуть загнивати. Якщо ви очистили цибулю від лушпиння та нарізали, але не використовували для приготування страв, то перекладіть її в контейнер, герметично закрийте кришкою та поставте в холодильник на термін до 10 днів. Аналогічним чином можна зберігати цілу, але вже очищену сирок цибулю.
Дізнайтеся також, як правильно зберігати картоплю в домашніх умовах, щоб вона не псувалася.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal