Мариновані кабачки з червоною смородиною виходять хрусткими і дуже смачними. Це відмінна вітамінна закуска до будь-якої страви в холодну пору року.
Кабачки з червоною смородиною на зиму
Інгредієнти:
- 4 молодих кабачка
- 200 г червоної смородини
- 2 ч. л. солі
- 2 ст. л. оцту 9%
- 1 ч. л. гвоздики
- 3-4 лаврових листки
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 0,5 ч. л. запашного перцю горошком
- 1 головка часнику
Спосіб приготування:
Кабачки наріжте кружальцями завтовшки 1 см. На дно банок розкладіть усі спеції і приправи заповніть до верху кружками кабачків. Залийте водою по плечики банки і влийте оцет. Поставте банки в каструлю, заповніть її до половини водою і поставте на середній вогонь. Після того, як вода в каструлі почне кипіти, зменшіть вогонь, стерилізуйте кабачки 20 хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розкладіть по банках червону смородину, кип'ятіть ще 5 хвилин. Закупорте банки за допомогою закаточного ключа. Після охолодження зберігайте мариновані кабачки з червоною смородиною в темному і прохолодному місці.
Смачного!
Дізнайтеся також, як за півгодини приготувати густу і ароматну томатну пасту на зиму. Рецепт домашньої заготовки знадобиться кожній господині.