Ікра з баклажанів по-грецьки: рецепт страви, яку восени треба приготувати обов'язково

Ікра баклажанна по-грецьки готується дуже просто і з недорогих овочів. Готову страву можна подавати як окрему закуску, як соус до м'яса або намазати на бутерброди. У будь-якому випадку буде дуже смачно і ароматно.

Ікра з баклажанів по-грецьки: рецепт страви, яку восени треба приготувати обов'язково - today.ua

Баклажанна ікра по-грецьки

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 700 г ріпчастої цибулі
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 700 г томатів
  • 1 головка часнику
  • 400 мл соняшникової олії
  • 1 стручок перцю чилі
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 пучок свіжої зелені

Спосіб приготування:

Сині очистіть від шкірки, наріжте довгими часточками і бланшувати в киплячій воді близько 15 хвилин. Лук поріжте півкільцями, обсмажити до золотистого кольору. Перекладіть в сковороду до цибулі остиглі шматочки баклажанів, смажте до зарум'янювання овочів. Ікра з баклажанів по-грецьки: рецепт страви, яку восени треба приготувати обов'язково Томати, болгарський і гострий перець очистіть від насіннєвих коробок, наріжте шматочками і перемеліть в блендері все разом. Пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в комбайні обсмажені баклажани з цибулею і овочеве томатне пюре.

Перелийте отриману масу в глибоку каструлю, додайте дрібно нарізану зелень, тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин після закипання. Всипте в ікру пропущений через прес часник, додайте сіль і мелений перець за смаком. Проваріть ще 5 хвилин, остудіть і можна подавати до столу.

Смачного!

Приготуйте також дуже смачну ікру з помідорів на зиму. Рецепт овочевого соусу простий і швидкий.