Осінь - вдалий час робити запаси на зиму. У холодну пору року організму дуже потрібні вітаміни і мікроелементи, але овочі та фрукти коштують занадто дорого. Приготуйте для себе і близьких смачну намазку на бутерброди - ікру з помідорів.
Ікра з помідорів
Інгредієнти:
- 3 кг стиглих томатів
- 2 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 0,5 л соняшникової олії
- 3 ч. л. оцту 9%
- 3 ст. л. солі
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 5 лаврових листочків
Спосіб приготування:
Цибулю, моркву і помідори очистіть і вимийте. Наріжте довільними шматочками і все разом пропустіть через м'ясорубку. Змішайте овочеву масу з соняшниковою олією, додайте мелений перець, сіль і лавровий лист.
Популярні зараз
На дорогах України “фантомних“ поліцейських патрулів поки не буде, - Білошицький
У ТЦК заявили, що 15% військовозобов'язаних чоловіків не оновили свої дані
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Ретельно перемішайте в глибокій емальованій каструлі, накрийте кришкою і поставте на плиту. З моменту закипання варіть ікру з помідорів на мінімальному вогні 2 години. Обов'язково помішуйте томатну масу час від часу. Влийте оцет і перемішайте.
Розкладіть киплячу ікру з помідорів по стерилізованих банках і закатати. Після охолодження помістіть на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!
Приготуйте також на зиму мариновані кабачки з морквою по-корейськи. Дуже проста і смачна закуска підійде для щоденного і святкового меню.