Італійська “паска“ на Великдень: рецепт панеттоне з сухофруктами і цукатами

Автор: Шевченко Лилия

Панеттоне - це святкова здобна випічка, яку в Італії готують на Великдень і Різдво. Рецепт італійської "паски" абсолютно не складний, а результат здатний захопити найвибагливіших гурманів.

Італійська “паска“ на Великдень: рецепт панеттоне з сухофруктами і цукатами - today.ua

Якщо порівнювати наші традиційні паски і панеттоне, то італійська випічка значно виграє, оскільки виходить більш пористої і ніжною, а також соковитою, оскільки цукати і сухофрукти вимочуються в ромі.

Рецепт панеттоне - італійської "паски"

Інгредієнти:

Опара:

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

  • 100 г борошна
  • 80 мл води
  • 15 г живих дріжджів

Перший заміс тіста:

  • 250 г борошна
  • 125 мл теплої води
  • 50 г цукру
  • 2 жовтки
  • 75 г м'якого вершкового масла

Другий заміс тіста:

  • 100 г борошна
  • 50 г цукру
  • 25 г вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 2 ст. л. сметани
  • 200 г сушеної журавлини
  • 100 мл рому
  • 2 ст. л. меду
  • 10 г куркуми (за бажанням)
  • 1 щіпка солі
  • 1 апельсин

Приготування: Італійська “паска“ на Великдень: рецепт панеттоне з сухофруктами і цукатами 1. Змішайте інгредієнти для опари до однорідності, поставте в тепле місце підходити.

2. Додайте в миску з активізованою опарою компоненти для першого замісу, ретельно перемішайте і знову відправте в тепле місце до тих пір, поки маса не збільшиться вдвічі. Замочіть журавлину в ромі на годину.

3. Вимішуючи тісто, поступово введіть залишилися продукти, вимішують тісто протягом півгодини. Чим довше ви будете місити тісто, тим пишніше і смачніше вийде випічка.

4. Розділіть тісто на невеликі частини, покладіть в змащені маслом форми. Залиште в теплому місці на 2-3 години. Випікайте близько 40 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся, як приготувати ідеальну глазур для верхівок великодніх пасок.