Один із найулюбленіших та найсмачніших українських десертів – "Сметанник", який так люблять і дорослі, і діти. У сучасних реаліях через брак продуктів та їх дорожнечу пропонуємо вам рецепт улюбленого десерту з простих та доступних інгредієнтів.
"Сметанник" – простий рецепт улюбленого українського торта
Складові:
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 250 г сметани
- 10 г розпушувача
- 10 г какао
- 180 г муки
- Дрібка солі
Для крему:
- 400 г сметани (20%)
- 1-2 ст. л. цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Яйця збиваємо разом із цукром, додаємо сметану, сіль і збиваємо ще хвилину.
- У муку додаємо розпушувач і поступово вливаємо яєчну суміш.
- Відокремлюємо 2/3 тіста і додаємо в нього какао і перемішуємо до однорідності.
- У форму змащену маслом виливаємо тісто з какао і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 16-18 хвилин.
- Тісто без какао випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
- Готовність коржів перевіряємо дерев'яною паличкою – вона має бути сухою.
- Для приготування крему до сметани додаємо цукрову пудру та ванільний цукор і перемішуємо.
- Остиглий шоколадний корж розрізаємо навпіл.
- Викладаємо нижній шар шоколадного коржа, змащуємо його кремом, викладаємо на нього білий корж і змащуємо кремом, а зверху ще один шоколадний. Верх та боки торта також змащуємо кремом.
- Зверху можна прикрасити горішками.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати львівський сирник на сніданок – рецепт автентичного українського десерту, якому понад 30 років.