Today.ua

З доступних інгредієнтів: найпростіший рецепт торта “Сметанник“

Один із найулюбленіших та найсмачніших українських десертів – "Сметанник", який так люблять і дорослі, і діти. У сучасних реаліях через брак продуктів та їх дорожнечу пропонуємо вам рецепт улюбленого десерту з простих та доступних інгредієнтів.

"Сметанник" – простий рецепт улюбленого українського торта

Складові:

Для крему:

Спосіб приготування:

    1. Яйця збиваємо разом із цукром, додаємо сметану, сіль і збиваємо ще хвилину.
    2. У муку додаємо розпушувач і поступово вливаємо яєчну суміш.
    3. Відокремлюємо 2/3 тіста і додаємо в нього какао і перемішуємо до однорідності.
    4. У форму змащену маслом виливаємо тісто з какао і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 16-18 хвилин.
    5. Тісто без какао випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
    6. Готовність коржів перевіряємо дерев'яною паличкою – вона має бути сухою.
    7. Для приготування крему до сметани додаємо цукрову пудру та ванільний цукор і перемішуємо.
    8. Остиглий шоколадний корж розрізаємо навпіл.
    9. Викладаємо нижній шар шоколадного коржа, змащуємо його кремом, викладаємо на нього білий корж і змащуємо кремом, а зверху ще один шоколадний. Верх та боки торта також змащуємо кремом.
    10. Зверху можна прикрасити горішками.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати львівський сирник на сніданок – рецепт автентичного українського десерту, якому понад 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ