Today.ua

Надлишок вологи небезпечний для життя: скільки насправді треба пити води в день

Доцент кафедри фізичного виховання і спорту в Університеті Вейна (м.Детройт, США) Тамара Х'ю Батлер розповіла, чому небезпечно випивати по два літри води на день, як того вимагають прихильники ЗСЖ.

"До цих пір невідомо, звідки взялися горезвісні 2 літри", - зазначила Тамара Х'ю Батлер.

Насправді, у кожної людини виключно своя індивідуальна потреба в воді. Більш того, кількість випивається за день води змінюється на тлі різних показників, включаючи температуру повітря, погоду, вагу людини і стан її здоров'я.

Варто розуміти, що надлишок рідина в організмі навіть здорової людини може привести до летального результату, не кажучи вже про тих, хто страждає різними недугами. Тамара Х'ю Батлер закликає людей відмовитися від участі в весняних "водяних челленджах", які з приходом теплої пори року запускають в школах, фітнес-центрах і на підприємствах.

"Водні Челлендж» ще більше зміцнюють поширена думка про те, що споживання води понад фізіологічної потреби - про яку сигналізує спрага - корисно для здоров'я. Але це не так. Індивідуальна потреба в першу чергу залежить від того, скільки вологи втрачає людина. Те, скільки рідини потрібно організму, залежить, здебільшого, від трьох чинників", - розповіла доцент Університету Уейна.

За словами Тамари Х'ю Батлер, першим фактором для збільшення кількості випивається за день води може бути зайва вага. Чим більше важить людина, тим більше рідини в день потрібно її організму.

Другий фактор - це температура навколишнього середовища. Чим тепліше на вулиці або в приміщенні, тим більше людині хочеться пити.

Третій фактор - це рівень фізичної активності. Чим активніші заняття спортом або фізична праця, тим більше вологи втрачає організм. І тим більше води йому може знадобитися на відновлення водного балансу.

Бездумно пити воду, через силу і без потреби не варто. Горезвісні 8 склянок рідини на день можуть привести до серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше медики перерахували продукти харчування, які небезпечно вживати з молоком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ