Today.ua

Відомий шеф-кухар розкрив секрет ідеального шашлику

Приготування шашлику – справа тонка. Кожен шеф має свій секрет готування ідеального м'яса. І якщо ви хочете навчитися робити шашлик, від якого пальчики оближеш, то в цьому допоможуть поради відомого шеф-кухаря.

Успішний кулінар Георг Саратов, який веде власний канал на YouTube, поділився головними секретами приготування шашлику.

Підготовка м'яса

Для маринаду вибираємо свинячу шию – соковите жирне м'ясо.

Щоб у шашлику не було неприємного запаху, потрібно видалити лімфовузли.

М'ясо нарізаємо шматочками по 5-7 сантиметрів.

Швидкий маринад для шашлику

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо сіль, чорний перець, паприку та червоний перець. Натираємо м'ясо.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо поверх м'яса.
  3. Щоб не випарувався аромат, побризкайте м'ясо маслом.
  4. Перемішайте м'ясо з цибулею та приправами, додайте води та знову перемішайте.
  5. Дайте настоятися та просочитися.

Як правильно смажити шашлик?

До смаження шашлику приступаємо, коли прогорить вугілля в мангалі. Посипаємо сіллю вугілля, щоб воно знову не розгорілося і переходимо до нанизування м'яса на шампури.

Як тільки м'ясо почало біліти з боків, його потрібно готувати ще кілька хвилин з кожного боку. Смажте доти, поки з шашлику не почав виділятися прозорий сік.

У каструлю або миску на дно викладіть лаваш, загорніть м'ясо і дайте дійти.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати новий рецепт приготування лінивих вареників - смачний та ситний сніданок із сиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ