Кабачки - ідеальний літній овоч, багатий на вітаміни групи В і С. З нього можна приготувати улюблену українську страву - кабачкову ікру, яку можна їсти відразу або ж закатати в банки і насолоджуватися корисною намазкою на хліб усю зиму.
Кабачкова ікра - найпростіший рецепт
Складові:
- 4 кабачки
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 3 ст. л. томатної пасти
- 3 зубчики часнику
- 4-5 горошин чорного перцю
- 60 мл рослинної олії
- 1 ст. л. оцту
- Сіль на смак
- 2 лаврові листочки
Спосіб приготування:
- Кабачки та цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні кубики. Моркву чистим та трьом на великій тертці.
- У каструлі з товстими стінами нагріваємо олію, додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Додаємо моркву – обсмажуємо 3-5 хвилин і додаємо кабачки. Солимо, перчимо, овочі пустять сік і обсмажуємо ще 6-8 хвилин.
- Додаємо томатну пасту, пару лаврових листочків і видавлюємо часник – перемішуємо та готуємо на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна під кришкою.
- Знімаємо ікру з вогню, дістаємо лаврові листочки. Даємо їй трохи охолонути і перебиваємо блендером.
- Знову ставимо ікру на вогонь та доводимо до кипіння.
- Готово!
- Ікру можна одразу подавати до столу. Зберігаємо ікру в холодильнику в банці або пластиковому контейнері із щільною кришкою.
- А якщо потрібно закатати продукт, то додаємо в нього оцет і розливаємо по стерилізованих банках.
Пропонуємо вам також спробувати хрумкі конвертики з лаваша з соковитою начинкою - простий рецепт ідеального сніданку.