Today.ua

Кабачкова ікра за годину - найпростіший рецепт улюбленої намазки на хліб

Кабачки - ідеальний літній овоч, багатий на вітаміни групи В і С. З нього можна приготувати улюблену українську страву - кабачкову ікру, яку можна їсти відразу або ж закатати в банки і насолоджуватися корисною намазкою на хліб усю зиму.

Кабачкова ікра - найпростіший рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки та цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні кубики. Моркву чистим та трьом на великій тертці.
  2. У каструлі з товстими стінами нагріваємо олію, додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. Додаємо моркву – обсмажуємо 3-5 хвилин і додаємо кабачки. Солимо, перчимо, овочі пустять сік і обсмажуємо ще 6-8 хвилин.
  4. Додаємо томатну пасту, пару лаврових листочків і видавлюємо часник – перемішуємо та готуємо на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна під кришкою.
  5. Знімаємо ікру з вогню, дістаємо лаврові листочки. Даємо їй трохи охолонути і перебиваємо блендером.
  6. Знову ставимо ікру на вогонь та доводимо до кипіння.
  7. Готово!
  8. Ікру можна одразу подавати до столу. Зберігаємо ікру в холодильнику в банці або пластиковому контейнері із щільною кришкою.
  9. А якщо потрібно закатати продукт, то додаємо в нього оцет і розливаємо по стерилізованих банках.

Пропонуємо вам також спробувати хрумкі конвертики з лаваша з соковитою начинкою - простий рецепт ідеального сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ