Today.ua

Як швидко розм'якшити вершкове масло: три секретні методи кондитерів

Для приготування тіста або крему вершкове масло найчастіше використовується у розм'якшеному вигляді. Швидко зігріти продукт із холодильника до кімнатної температури можна без мікрохвильової печі.

Щоб тверде вершкове масло швидше стало м'яким, потрібно його дрібно нарізати або натерти на великій тертці. Невеликі шматочки дуже швидко зігріються до кімнатної температури, і їх можна буде сміливо відправляти в тісто.

Другий спосіб розм'якшити охолоджене вершкове масло також досить простий. Покладіть пачку продукту між двома шарами пекарського паперу. Потім розкотіть качалкою шматок вершкового масла до товщини близько 0,5 см. Тонкий шар продукту дуже швидко почне розморожуватися і стане м'яким. Якщо вам потрібно швидко довести до потрібної м'якої консистенції невеликий шматочок вершкового масла, можна використовувати гарячу склянку або чашку. Покладіть вершкове масло|мастило| на дерев'яну дощечку або блюдце. Налийте в склянку окропу до самого верху, зачекайте кілька секунд, вилийте воду назад в чайник, а гарячою ємністю накрийте масло. Через пару хвилин навіть вершкове масло з морозилки стане м'яким.

Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт додати у варену картоплю, щоб вона стала смачною і ніжною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ