Кожна досвідчена господиня знає, як приготувати котлети на обід. Є три головні помилки, які можуть зіпсувати смак та структуру страви.
Сухе м'ясо
М'ясо для котлет має бути не лише свіжим, а й соковитим. Куряче і яловиче часто сухувате. Щоб вирішити цю проблему, потрібно додати до фаршу додаткові інгредієнти.
Курячі котлети вийдуть більш вдалими зі шматочком вершкового масла - близько 50 грамів на кілограм м'яса. А яловичину "врятує" трохи свинячого сала, яке треба відправити у м'ясорубку.
Відсутність яйця
Яйця виступають у ролі клею, що з'єднує компоненти у єдину масу. Якщо не додавати його, котлети можуть розвалюватися на сковорідці. В такому разі готуйте їх у духовці, а не на пательні.
Вологий м'якуш
Котлети вийдуть пишнішими при додаванні білого хліба, а краще батона. Але він не має бути свіжим. Ідеально використовувати сухарі, перетерті у дрібну крихту. Їх потрібно розмочити у молоці та перетерти з м'ясом. На 1 кг фаршу потрібно не більше 200 грамів хліба.
Сформовані котлети можна смажити і без борошна. Однак воно допоможе отримати хрустку скоринку. При цьому саме м'ясо всередині залишиться соковитим.
Котлети після смаження необхідно пропарити в каструльці або в духовці - з невеликою кількістю води. Інакше вони можуть залишитися сирими всередині.
Нагадаємо, які два секретні інгредієнти допоможуть зробити котлети особливо смачними.