Today.ua

Як пити каву, щоб схуднути: час доби і кількість має величезне значення

Кава дійсно може допомогти при схудненні. Вживання підбадьорливого напою допоможе прискорити метаболізм. Однак, якщо пити його в неправильний час доби, не в тій кількості й не тієї якості, процес обміну речовин може тільки сповільнитися, і скинути вагу буде складніше.

Згідно з дослідженням вчених, 2-4 чашки натуральної кави на добу допоможе скинути зайві кілограми й, що найголовніше, спалити жир. Але, варто пам'ятати, що існують деякі правила, коли краще пити цей напій, а в який час доби від нього краще відмовитися.

Як пити каву, щоб схуднути?

Після сніданку. Вживати каву на голодний шлунок категорично заборонено, оскільки сповільниться обмін речовин і може виникнути печія. А ось якщо випити чашечку підбадьорливого напою після щільного прийому їжі, відбудеться зворотний ефект, а метаболізм збільшиться на весь день на 8-11%. За 40 хвилин до фізичних навантажень. Випита чашка кави до тренування забезпечить організм необхідною енергією, яка дозволить старанніше тренуватися і, відповідно, спалювати більше жиру.

Відмовитися від кави за 4 години до сну. Як і від щільного прийому їжі. Найголовніше в схуднення - міцний і здоровий сон, під час якого організм не тільки відновлює сили, але і займається спалюванням калорій. Через недосипання протягом дня з'являється сильне відчуття голоду, від цього і переїдання. До того ж організм починає виробляти кортизол, який призводить до набору ваги.

Можна тільки чорну каву. Молоко, вершки, солодкі сиропи, цукор - все це головні шкідники ідеальної фігури. Замість цього віддайте перевагу меду і знежиреному молоку. Не більш 400 мл кави на добу. Не випивайте більше, інакше це може привести до порушення роботи нервової та серцево-судинної системи. В організмі відбудеться збій і це може позначитися на фігурі.

Пропонуємо вам також дізнатися, яку пряність можна додати до кави, щоб зробити напій ще кориснішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ