Today.ua

Як отримати два врожаї пекінської капусти за сезон: секрети вирощування від фермерів

Пекінська капуста добре росте і плодоносить на присадибних ділянках. Рослина невибаглива, дає відмінні врожаї та добре зберігається у прохолодних приміщеннях. Фермери садять пекінську капусту двічі на рік, щоб зібрати не один, а два врожаї за сезон.

Першу посадку проводять навесні до кінця квітня, другу – з 20 липня по 10 серпня. Якщо пекінську капусту посадити у зазначені часові проміжки, то рослина не буде цвісти, що дасть змогу отримати добрий урожай.

Грядка під пекінську капусту має бути пухкою та родючою. Розсада готова для висадки в ґрунт, якщо на стеблах сформується близько п'яти повноцінного листя. Пекінську капусту можна сіяти одразу у відкритий ґрунт.

Закладайте насіння на глибину 1-2 см, зверху присипте деревною золою та накрийте плівкою. Сходи з'являться через тиждень після посадки. Коли стебла капусти підростуть (приблизно через два тижні після появи сходів), ґрунт між кущиками бажано замульчувати. Це дозволить утримати вологу в ґрунті та уникнути появи бур'янів.

Раз на тиждень грядку з пекінською капустою слід полити відстояною водою. Підгодовувати посадки можна два – три рази за сезон настоєм коров'яку, курячого посліду або трави.

Дізнайтесь також, як вирощувати пряну зелень на відкритому ґрунті. Поради для отримання добрих урожаїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ