Today.ua

Як отримати щедрий урожай картоплі: розкрито секрети вирощування

Найкращий період для посадки картоплі – кінець квітня та перші тижні травня. Чи вважаєте ви за необхідне попередньо обробляти бульби? Експерт вважає цей агротехнічний захід вкрай важливим.

Городник із Вінницької області Степан Кобильник дав цінні поради щодо вирощування картоплі. Він запевнив, що після обробки бульби стають стійкішими до захворювань, швидше проростають, і якість урожаю зростає у рази.

Експерт нагадав про наявність готових препаратів, які представлені у широкому асортименті у спеціалізованих магазинах. З їхнью допомогою можна на 15% підвищити кількість пророслих бульб. Підготовлені картоплини слід занурити в приготовлений розчин і витримати вказаний час. Кобильник наголосив, що необов'язково витрачатися на нові препарати. Добре, якщо у розпорядженні господарів є трохи сульфату калію, суперфосфату та якогось азотного добрива (всього 40 г кожного буде достатньо).

Вказані речовини потрібно розчинити у 10 літрах води. Пророслі бульби потребують обробки за два дні перед посадкою, а непророщеним буде достатньо доби. Фахівець рекомендував використовувати для знезараження картоплі борну кислоту, марганцівку або народні засоби. Один з ефективних рецептів: розчинити в 10 літрах води 0,5 г марганцівки, 15 г борної кислоти та 5 г мідного купоросу. Потім бульби помістити в ємність і залишити на кілька годин. Зазначений склад захистить овочі від хвороб та активізує енергію їхнього зростання.

Раніше ми розповіли, як досягти чудового врожаю огірків. Достатньо виконати три обов'язкові правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ