Як правильно готувати булгур: простий рецепт смачної та корисної для здоров'я страви

Крупа булгур корисна для здоров'я серцево-судинної системи, знижує рівень цукру в крові та активізує обмін речовин. З крупи готують салати, каші, супи та багато інших страв. Пропонуємо рецепт смачного та корисного обіду для всієї родини – булгур із фрикадельками та овочами.

Як правильно готувати булгур: простий рецепт смачної та корисної для здоров'я страви - today.ua

Булгур із м'ясними кульками

Інгредієнти:

  • 1 склянка булгура
  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 0,3 кг замороженої овочевої суміші
  • сіль, перець, сухий часник, паприка до смаку

Спосіб приготування:

Дрібно наріжте цибулю, змішайте з фаршем, приправте сіллю і меленим перцем. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки, обсмажте на олії до рум'яної скоринки з усіх боків. Як правильно готувати булгур: простий рецепт смачної та корисної для здоров'я страви Всипте в сковороду з фрикадельками суміш овочів, готуйте разом близько п'яти хвилин. Потім додайте промитий булгур і вершкове масло.

Залийте водою, приправте спеціями. Накрийте кришкою та готуйте під кришкою з моменту закипання 25 хвилин.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як замінити вершкове масло у бутербродах. Рецепт смачної та корисної намазки з авокадо, яку можна не лише намазати на хліб, а й додавати в каші та інші страви замість олії.