Today.ua

Як правильно готувати пельмені: секретний інгредієнт, який потрібно додати у фарш

Пельмені – одна з найпростіших та найулюбленіших страв у нашій країні. Магазинні за смаком навряд чи можуть зрівнятися із домашніми. Ми дізналися, як приготувати царське частування.

Мало хто відмовиться від порції гарячих пельменів. Свіжі, гарні та ароматні, які так і тануть у роті… Щоб отримати по-справжньому соковиті пельмені, потрібно врахувати кілька нюансів. Бажано додати у фарш не лише цибулину, а й трохи розмоченого хліба. Так, як і робите це з котлетами. М'якуш слід на кілька хвилин опустити у воду чи молоко, після чого відправити у м'ясорубку.

Яловичина, як правило, трохи жорстка, тому її часто змішують із свининою в рівних пропорціях. Однак, якщо її немає, можна додати в начинку для пельменів трохи вершків.

Професійні кухарі радять використати у фарші секретний інгредієнт. На півкілограма меленого м'яса знадобиться півсклянки огіркового розсолу. У цьому випадку можна відмовитись від додавання солі.

Деякі господині додають до м'ясного фаршу замість розсолу трохи замороженої води. Експериментуйте!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що важливо додати до каструлі при варінні пельменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ