Багато жителів України не надають значення тому, як і де вони зберігають соняшникову олію. Продукт може зіпсуватися, якщо тримати його в кухонній шафці, на столі або на підвіконні.
За словами експертів, соняшникову олію, поки вона ще герметично закрита, необхідно зберігати в темній кухонній шафі подалі від плити і опалення. Найкраще віднести пляшку з олією в прохолодну комору або навіть до підвалу.
Важливо пам'ятати, що соняшникова олія дуже чутлива до сонячного і штучного світла. В "засвіченому" продукті відбуваються певні хімічні реакції, після чого його краще викинути, але не використовувати для приготування їжі. Навіть в магазині діставайте пляшки з олією, які стоять на полицях біля стіни, щоб бути впевненим, що продукт не "засвічений".
Найкраще відкриту пляшку переставити в холодильник і щоразу після використання повертати на місце. Все це стосується як нерафінованої, так і рафінованої соняшникової олії. Умови зберігання для кожного з цих видів продукту абсолютно однакові.
Нагадаємо, раніше українцям розповіли, як відрізнити натуральну соняшникову олію від фальсифікату.