Today.ua

Як приготувати найкорисніший сік, який потрібно пити щодня

Вишневий сік із свіжих або заморожених ягід рекомендують випивати щодня по одній склянці. Спектр властивостей смачного напою вражає, у ньому містяться речовини, які зцілюють організм та захищають від багатьох хвороб.

У соку вишні міститься більше, ніж в інших ягодах, антоціанів - це потужні антиоксиданти, які сприяють зменшенню запалень в організмі людини і посилюють приплив крові до м'язових тканин. Чим більш насиченим і концентрованим вишневий сік, тим більше користі він несе здоров'ю.

У сезон дозрівання вишню краще з'їдати по склянці на день, немає необхідності вичавлювати сік з ягід, яка ще й багата на клітковину. В інші пори року можна готувати щодня свіжий вишневий сік із заморожених ягід.  Морозити вишню краще самостійно, просто вимивши та видаливши кісточки.

Щоб зробити смачний і корисний сік, слід розморозити близько 250 г вишні та пропустити через соковижималку. Отриманий вишневий сік необхідно пити без додавання цукру та інших підсолоджувачів. Напій знижує артеріальний тиск, нівелює ризик серцево-судинних захворювань. Сік вишні корисний людям, які страждають на безсоння, артрит і різні запалення. Незамінний такий напій для тих, у кого діагностована подагра, оскільки він на третину знижує ризик загострення недуги.

Якщо ви займаєтеся у спортзалі, то за півтори години до тренування випийте склянку вишневого соку. Це дозволить підвищити витривалість і сприятиме якнайшвидшому відновленню м'язів після інтенсивних занять.

Дізнайтеся також, який кавовий напій провокує ненажерливість та потужний викид інсуліну в кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ