Гречана каша – популярний в нашій країні гарнір. Однак далеко не всі господині готують її по-справжньому розсипчатою, ароматною та смачною. Кулінарні тонкощі – у нашому матеріалі.
У багатьох жінок гречка виходить несмачна і рідка. Ми знаємо секрети приготування крупи, яка не набридає, навіть якщо часто її їсти. Тримайте перевірений кухарями та господинями рецепт.
Професійні експерти радять промити крупу, відкинути її на друшляк, щоб вода стекла. Потім слід висипати гречку на суху сковорідку та просушити. У каструлю наливаємо воду: її має бути вдвічі більше, ніж продукту. Підсолюємо. На склянку гречки знадобиться дві склянки рідини.
У окріп засипаємо крупу і зменшуємо вогонь. Крупа повинна повільно мліти під кришкою.
Вимикаємо вогонь, обмотуємо ємність із крупою рушником – страва дійде до готовності за допомогою пари всередині. Спробуйте! Гарний колір та відмінний смак гарантовані!
Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну ціни на продукти підвищилися. Дізнайся, наскільки подорожчали гречка, хліб та олія.