Зберегти картоплю до самої весни свіжою і корисною досить складне завдання. В умовах міських квартир коренеплоди нерідко проростають, стають м'якими або починають загнивати. Щоб цього не сталося, візьміть на озброєння кілька простих, але дуже ефективних порад.
Ідеальне місце для зберігання картоплі - це підвал або льох з температурою повітря близько +6 градусів. В таких умовах коренеплоди не випускають паростки, не в'януть і не псуються, їм не страшні шкідники. На жаль, далеко не у всіх є така можливість, наприклад, у жителів міських багатоповерхівок льохів в більшості випадків немає. Але це не означає, що вони не повинні робити запаси картоплі на зиму.
Найпростіша хитрість криється в тому, що поруч з картоплею кладуть кілька яблук. Фрукти можна залишити цілими, а можна розрізати навпіл і покласти в ящики або в мішки (обов'язково з натуральної мішковини) поверх картоплі. Овочі в ящику теж слід накрити мішковиною, щоб захистити їх від проростання.
Дізнайтеся також, які п'ять помилок при зберіганні роблять картоплю небезпечною для здоров'я.