Як зберегти овочі, ковбасу та м'ясо, якщо довго немає світла

Автор: Анастасия Березовская

На території України, де точаться бої, а також в окупованих містах нерідко відбуваються перебої зі світлом. У кращому разі електрики немає кілька днів, а в найгіршому місяці (як, наприклад, у Маріуполі). Є кілька порад, як на кілька днів, а то й тижнів продовжити термін придатності тих чи інших продуктів.

Як зберегти овочі, ковбасу та м'ясо, якщо довго немає світла - today.ua

Найвибагливішими є овочі та фрукти. Їх достатньо помістити в темне, прохолодне місце (комора у квартирі, балкон, льох чи підвал у приватному будинку). Наприклад, буряк і моркву потрібно зберігати поза холодильником, наприклад, у ящиках з піском, у дерев'яних ящиках з вентиляцією.

Картоплю краще зберігати у будь-якому темному місці у мішку чи сітці.

Якщо фрукти стали псуватися, не потрібно обрізати їх - краще зварити компот (на плиті або вогнищі), засипати цукром і закрити банки, зварити варення або засушити на чіпси.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ковбасу, сосиски та сир потрібно обгорнути папером (не газетами), обернути рушником, скласти у металеву ємність, щільно накрити кришкою. Якщо на вулиці прохолодно, то залишити на балконі, літній кухні, сараї. Зараз вже стає тепліше, а тому краще опустити продукти у льох чи найпрохолоднішу темну кімнату. Як зберегти овочі, ковбасу та м'ясо, якщо довго немає світла З м'яса, риби та птиці краще зробити консерви. Також їх можна нарізати, скласти в банки або каструлі та засипати сіллю або залити сольовим розчином (на 10 столових ложок солі півлітра води). Перед вживанням продукти потрібно добре вимити у проточній воді.

Нагадаємо, як приготувати пікантну тушковану капусту: секретний інгредієнт, який зробить страву смачнішою.