На території України, де точаться бої, а також в окупованих містах нерідко відбуваються перебої зі світлом. У кращому разі електрики немає кілька днів, а в найгіршому місяці (як, наприклад, у Маріуполі). Є кілька порад, як на кілька днів, а то й тижнів продовжити термін придатності тих чи інших продуктів.
Найвибагливішими є овочі та фрукти. Їх достатньо помістити в темне, прохолодне місце (комора у квартирі, балкон, льох чи підвал у приватному будинку). Наприклад, буряк і моркву потрібно зберігати поза холодильником, наприклад, у ящиках з піском, у дерев'яних ящиках з вентиляцією.
Картоплю краще зберігати у будь-якому темному місці у мішку чи сітці.
Якщо фрукти стали псуватися, не потрібно обрізати їх - краще зварити компот (на плиті або вогнищі), засипати цукром і закрити банки, зварити варення або засушити на чіпси.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Ковбасу, сосиски та сир потрібно обгорнути папером (не газетами), обернути рушником, скласти у металеву ємність, щільно накрити кришкою. Якщо на вулиці прохолодно, то залишити на балконі, літній кухні, сараї. Зараз вже стає тепліше, а тому краще опустити продукти у льох чи найпрохолоднішу темну кімнату. З м'яса, риби та птиці краще зробити консерви. Також їх можна нарізати, скласти в банки або каструлі та засипати сіллю або залити сольовим розчином (на 10 столових ложок солі півлітра води). Перед вживанням продукти потрібно добре вимити у проточній воді.
Нагадаємо, як приготувати пікантну тушковану капусту: секретний інгредієнт, який зробить страву смачнішою.