З рисової крупи варять не тільки кашу, її додають у супи та салати, запіканки та навіть десерти. Щоб готова страва вийшла смачною, необхідно вміти варити розсипчастий рис. Для вишуканого смаку у процесі варіння додають спеції.
Існує дві основні формули, які дозволяють приготувати в'язкий та розсипчастий рис. У першому випадку крупу слід промити, залити водою та відправити варитись. Щоб рис вийшов розсипчастим, його необхідно ретельно промити, замочити на кілька годин у воді, потім промити знову і поставити на плиту.
Рисова каша вийде розсипчастою, якщо попередньо підготовлену крупу залити водою у пропорції: 1 частина сухого продукту та 2 частини рідини. Пропарений рис для отримання розсипчастої каші варять у воді у співвідношенні: 1 частина рису на 1,25 частини рідини. Під час варіння в каструлю з рисом можна додати спеції, щоб готова каша набула апетитного аромату. З рисом гармонують: каррі, кардамон, шафран, зіра, кмин, гвоздика, цедра цитрусових та кориця. Виходячи зі смакових переваг, до рису можна додати й інші спеції.
Після того як вода в каструлі з рисом скипіла, вогонь слід зменшити до середнього і варити 7-10 хвилин під кришкою. Потім вимкніть плиту, залиште на 20 хвилин. Відкривати кришку у цей час не можна, інакше рис залишиться сирим усередині.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтеся також, для чого досвідчені кухарі додають у сирники рис. Секрети приготування смачної випічки на сніданок або на десерт.