З рисової крупи варять не тільки кашу, її додають у супи та салати, запіканки та навіть десерти. Щоб готова страва вийшла смачною, необхідно вміти варити розсипчастий рис. Для вишуканого смаку у процесі варіння додають спеції.
Існує дві основні формули, які дозволяють приготувати в'язкий та розсипчастий рис. У першому випадку крупу слід промити, залити водою та відправити варитись. Щоб рис вийшов розсипчастим, його необхідно ретельно промити, замочити на кілька годин у воді, потім промити знову і поставити на плиту.
Рисова каша вийде розсипчастою, якщо попередньо підготовлену крупу залити водою у пропорції: 1 частина сухого продукту та 2 частини рідини. Пропарений рис для отримання розсипчастої каші варять у воді у співвідношенні: 1 частина рису на 1,25 частини рідини.
Після того як вода в каструлі з рисом скипіла, вогонь слід зменшити до середнього і варити 7-10 хвилин під кришкою. Потім вимкніть плиту, залиште на 20 хвилин. Відкривати кришку у цей час не можна, інакше рис залишиться сирим усередині.
Дізнайтеся також, для чого досвідчені кухарі додають у сирники рис. Секрети приготування смачної випічки на сніданок або на десерт.