Today.ua

Як збільшити врожай капусти: городники назвали найефективніше добриво

Капуста – дуже примхлива культура, яка вимагає багато уваги. Городники використовують для підживлення цього овоча попіл. Однак потрібно знати, як правильно вводити речовину, щоб отримати багатий урожай.

Про корисні властивості попелу добре відомо навіть дачникам-початківцям. Але його надлишок золи теж не йде рослинам на користь. Дачники порадили скласти графік, за яким добриво потрібно вводити в ґрунт. Його оптимально застосовувати для ранніх сортів капусти – отримайте чудовий урожай.

Городники часто використовують золу вже в момент висаджування. Одну жменю золи треба засипати в лунку. Це допоможе наситити ґрунт необхідними мінералами.

Наступне підживлення слід зробити через місяць. Наберіть відро води і засипте 50 г суперфосфату та склянку попелу. Рідина має стати однорідною – тоді її можна використати для поливу. На кожну головку капусти потрібно по півлітра речовини. Удобрювати потрібно тільки ґрунт, не чіпаючи саму рослину.

Ще через 14 днів вводиться наступне підживлення. Розведіть у відрі води склянку золи та півкілограма гною. Полийте кожен кущ капусти підживленням – достатньо півлітра розчину.

Раніше ми повідомляли, які три прикрі помилки городників допоможуть знищити врожай капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ