В'ялена або копчена скумбрія в магазині коштує дорого, але є багато питань до якості і тому, чи не шкідлива така риба для здоров'я. Щоб бути впевненим, що солона скумбрія буде смачною та корисною, її слід готувати самостійно.
Солона скумбрія зі спеціями в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 3 свіжоморожені скумбрії (близько 1 кг)
- 1 л води
- 3 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. суміші перців горошком
- 1 ст. л. коріандру
- 3 лаврові листи
- 1 жменя цибулиння
- 2 ч. л. чорного чаю
Спосіб приготування:
Налийте воду в каструлю і поставте на середній вогонь. Додайте лушпиння цибулі і заварку чорного чаю, це потрібно, щоб риба вийшла красивого золотистого кольору. Всипте в рідину з лушпинням з аваркою всі спеції і прянощі. Дайте залишити розсолу пару хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть. Скумбрію розморозьте, очистіть від нутрощів, разом із чорними плівками, і видаліть голови.
Складіть підготовлену рибу у великий скляний контейнер, щоб тушкам було просторо. Залийте скумбрію процідженим через сито розсолом і залиште за кімнатної температури на три години. Потім щільно закрийте кришку контейнера та відправте в холодильник на два-три дні.
Смачного!
Приготуйте також на закуску ніжне сало "Дамське". Рецепт домашнього засолювання сала простий, але результат виходить неймовірно приємним на смак.