Today.ua

Як смачно засолити скумбрію: секрети приготування бюджетної закуски до свят та на кожен день

В'ялена або копчена скумбрія в магазині коштує дорого, але є багато питань до якості і тому, чи не шкідлива така риба для здоров'я. Щоб бути впевненим, що солона скумбрія буде смачною та корисною, її слід готувати самостійно.

Солона скумбрія зі спеціями в домашніх умовах

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Налийте воду в каструлю і поставте на середній вогонь. Додайте лушпиння цибулі і заварку чорного чаю, це потрібно, щоб риба вийшла красивого золотистого кольору. Всипте в рідину з лушпинням з аваркою всі спеції і прянощі. Дайте залишити розсолу пару хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть. Скумбрію розморозьте, очистіть від нутрощів, разом із чорними плівками, і видаліть голови.

Складіть підготовлену рибу у великий скляний контейнер, щоб тушкам було просторо. Залийте скумбрію процідженим через сито розсолом і залиште за кімнатної температури на три години. Потім щільно закрийте кришку контейнера та відправте в холодильник на два-три дні.

Смачного!

Приготуйте також на закуску ніжне сало "Дамське". Рецепт домашнього засолювання сала простий, але результат виходить неймовірно приємним на смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ