Today.ua

Як виростити крупний і смачний редис на невеликій ділянці: хитрощі городників

Редиска навесні на ринку коштує недешево. Але цей смачний і корисний овоч можна легко виростити на невеликій грядці. Головне, озброїтися трьома найважливішими хитрощами городників, які завжди збирають рясні врожаї редису.

Підбір насіння

Не всі дачники знають, що вибір сорту редиски – це одна з найважливіших хитрощів. Сорти "Рампоуш", "Російський розмір", "Чемпіон" тощо. відрізняються гарною схожістю, швидким зростанням та невибагливістю у догляді. Урожай буде рясним, а самі овочі – великими. Також можна посіяти сорти "Геліос" і "Сакса", з цього насіння вам вдасться виростити редис середнього розміру, зате соковитий і смачний.

Правила посадки

Не треба густо засівати грядку насінням редиски. Робіть невеликі заглиблення з відривом щонайменше 10 сантиметрів друг від друга і кидайте у яких по кілька зернят. Між рядами відстань має бути від 15 до 20 сантиметрів. Так кущі редиски не відчуватимуть нестачі в корисних речовинах із ґрунту і з усіх боків освітлюватимуться весняним сонцем.

Води багато не буває

Регулярно поливайте грядки редиски відстояною чистою водою. Весняні овочі не терплять сухого ґрунту та погано переносять періоди посухи. Це загрожує для них хворобами та зупинкою у розвитку. Коли з'являться перші сходи, під час поливу внесіть підживлення, а потім ще раз – через тиждень.

Дізнайтеся також, які сорти помідорів варто посадити навесні, щоб отримати рясний урожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ