Today.ua

Як виростити розсаду капусти в домашніх умовах: досвідчені дачники дали пораду

Навесні розсада на ринку коштує дуже недешево, щоб заощадити гроші та зібрати хороші врожаї капусти, розсаду краще вирощувати самостійно в домашніх умовах. Дуже важливо уникати трьох найпоширеніших помилок городників, які не дозволяють отримати великі та соковиті качани білокачанної капусти.

Найголовніше у справі вирощування розсади капусти в домашніх умовах – це правильне висвітлення. Тримайте ємності з паростками на підвіконні або засклені балконі і досвічуйте фітолампами, щоб подовжити світловий день до 12-15 годин. При такому висвітленні розсада капусти розвиватиметься максимально швидко.

Молода поросль капусти теплолюбна, тому в приміщенні, де вирощується розсада, необхідно підтримувати температуру повітря в діапазоні 15-17 градусів тепла. Якісне вкорінення розсади капусти потребує часу. Після посіву має пройти близько 30-45 днів, щоб на кожній рослині встигли сформуватися по 3-4 листочки. Досвідчені городники знають, що ігнорування термінів – груба помилка, яка негативно впливає на майбутній урожай.

Поливати розсаду капусти слід дуже обережно, оскільки ця вологолюбна рослина погано переносить перезволожений ґрунт. Коріння швидко вражає хвороботворні грибки, які сприяють загниванню. Для розсади капусти бажаний краплинний полив або зрошення з пульверизатора.

Дізнайтеся також, як посіяти насіння болгарського перцю на розсаду. Названо головні помилки городників, яких треба уникати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ