Today.ua

Який секретний інгредієнт у каві додасть українцям бадьорості на весь день

Багатьом людям у всьому світі складно уявити ранок без традиційної філіжанки ароматної кави. Вона додає енергії та бадьорить. Напій може зазвучати по-новому, якщо додати до нього секретний інгредієнт.

Кухарі представили рецепт м'ятної кави. Щоб його приготувати, знадобиться 15 г чорної меленої кави, цукор за смаком і кілька листочків свіжої м'яти.

Кулінарні експерти порадили зварити каву у турці. Потім потрібно добре промити листя м'яти і порвати його на маленькі шматочки. Укладіть м'яту на дно термоса і помніть, щоб м'ята дала сік. Залийте гарячий напій, додайте цукор за смаком і закрийте кришкою.

Каву потрібно залишити на кілька хвилин, щоб вона настоялась. Потім налийте напій у чашку і насолодіться чудовим смаком з новим акцентом.

У каву також можна додати вершки, трохи тертого шоколаду чи кориці. Любителям солодкого сподобається поєднання з ваніллю, яка також покращить смакові якості звичного напою.

Значна частина українців під час війни з Росією зловживає кавою, випиваючи багато чашок. Лікарі попередили про небезпеку такої поведінки. Психологи розповіли, чому напій негативно впливає на організм та як цього уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ