Today.ua

Яку картоплю не можна вживати в їжу ні в якому разі

Серед величезного розмаїття сортів картоплі є один вид, який руйнує здоров'я людини. Така картопля містить отруйні речовини, тому її не можна вживати в їжу ні в вареному, ні в запеченому вигляді.

Картопля - смачний, поживний і корисний для здоров'я людини коренеплід. У різних сортах овоча містяться цінні мінеральні речовини і вітаміни, які зміцнюють імунітет, нормалізують обмін речовин і очищають внутрішні органи від токсинів. Однак, є один вид картоплі, які вважається отрутою для людини.

При покупці картоплі слід звертати увагу на кожен коренеплід, щоб уникнути попадання в страви небезпечних овочів. Вибираючи картоплю слід з усіх боків уважно розглянути бульбу. Якщо побачили позеленілі місця, навіть дуже невеликі і малопомітні, відкладіть таку картоплю в сторону.

Зелена картопля стає такою після довгого впливу ультрафіолету. Коли коренеплід залишається під прямими сонячними променями, в його м'якоті утворюється небезпечна для людини з'єднання - соланін. Отруйна речовина нікуди не дінеться після термічної обробки, тому вживати в їжу таку картоплю можна. Харчове отруєння, яке викликає соланін після попадання в шлунково-кишковий тракт, може бути дуже сильним.

Для отримання максимальної користі для здоров'я медики рекомендують готувати картоплю в шкірці. В цьому випадку, картопля стає відмінним джерелом калію - важливого елемента для нормальної роботи серцево-судинної системи.

Нагадаємо, дієтологи назвали найкорисніші сорти сиру, які зміцнюють кістки, зуби, імунітет, нормалізують роботу центральної нервової системи і серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ