Today.ua

Яку приправу додати до кави, щоб зробити напій ще корисніше

Кава сама по собі дуже корисний напій, проте її можна зробити ще й лікувальною. Для цього досить додати в напій деякі прянощі, які сприятливо вплинуть на організм. Йдеться про приправи, які є на кухні практично кожної людини. Вони багаті вітамінами, антиоксидантами й поживними речовинами, які тільки посилять дію кавового напою на організм.

Яку приправу додати до кави?

Корицю. Дана пряність багата антиоксидантами та має приємний запах і смак. Кориця не тільки посилить смак кави та надасть сприятливий вплив на серце.

Імбир. Потужні антиоксиданти й протизапальні речовини, що містяться в цій прянощі, допоможуть зменшити м'язовий біль, рівень холестерину і поліпшити травлення. До кави можна додати як вже готову приправу, так і просто натерти очищений корінь імбиру. Куркума. Приправа індійської кухні володіє численними корисними речовинами, які корисні для організму. Вона знімає запалення, виводить токсини з печінки та допомагає в роботі травної системи.

Какао - один з найбільш потужних антиоксидантів і найбільше джерело рослинного заліза. Також вживання какао, причому повноцінного какао, а не швидкорозчинного, корисно для серця. Щоб приготувати вітамінну каву, додайте до напою 1 столову ложку сирого какао.

Нагадаємо, вчені довели, що кава допомагає при схудненні. Згідно з проведеним дослідженням, споживання напою, що бадьорить дозволяє скоротити кількість накопиченого жиру і зайвих кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ