Today.ua

Картопля чорніє всередині і псується: як продовжити термін зберігання овочів

Картопля може почати чорніти і псуватися в тому випадку, якщо були допущені помилки при її вирощуванні та зберіганні. Існує кілька правил догляду за картоплею, які дають змогу продовжити термін придатності коренеплодів до збирання нового врожаю.

Якщо при вирощуванні картоплі в ґрунт вносили занадто багато азотистих добрив, то бульби швидко чорнітимуть і псуватимуться. Овочеводи рекомендують підгодовувати посадки калієм та суворо дотримуватися норм внесення добрив. У цьому випадку врожай буде відрізнятися відмінними смаковими якостями та тривалим терміном зберігання.

Під час збирання картоплю слід дбайливо збирати та класти в ящики. Якщо бульби кидати, це призведе до того, що вони почнуть швидко псуватися навіть після отримання непомітних механічних пошкоджень. До швидкого псування картоплі призводить зберігання при високій від 12 градусів Цельсія температурі повітря. Також не можна піддавати картоплі впливу низьких температур. Купуючи овочі взимку у морози на ринку слід розуміти, що плоди отримали обмороження та зберігання не підлягають.

Нагадаємо, раніше ми докладно розповідали про найкращі способи зберігання картоплі в умовах міських квартир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ