Картопляне пюре найчастіше господині заправляють теплим молоком, проте помічено, що така страва тішить смаковими якостями тільки поки вона тепла, після остигання її вже не хочеться їсти. Саме тому шеф-кухарі у дорогих ресторанах заправляють пюре з картоплі спеціальним ароматним соусом, який не складно приготувати в домашніх умовах.
Картопляне пюре з апетитним соусом
Інгредієнти:
- 8 середніх картопель
- 4-5 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ч. л. гірчиці
- 0,5 ст. л. лимонного соку
- 0,3 ч. л. часникового порошку
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю очистіть, помийте, наріжте великими скибочками і відваріть до готовності в підсоленій воді. Відвар перелийте в окрему ємність. Для соусу з'єднайте в чаші блендера оливкову олію, гірчицю, сік лимонний, часниковий порошок, сіль і збийте до однорідності.
Популярні зараз
До картоплі додайте вершкове масло, розтовчіть, додаючи відвар, щоб маса вийшла повітряною та ніжною. Тепер додайте в пюре запашний соус і ретельно перемішайте.
Смачного!
Приготуйте також, як приготувати смачне пюре з картоплі у "мундирі". Рецепт для тих, хто не любить чистити картоплю.