Картопля по-уланівськи: оригінальний рецепт господині із Вінницької області

Автор: Леся Ловіцька

Картопля по-уланівськи - ситна страва, яка зараз користується популярністю в елітних ресторанах. А вигадала його у 1947 році кухарка Глафіра Дорош із села Уланів Хмельницького району Вінницької області. Пропонуємо приготувати смачний обід за її оригінальним рецептом.

Картопля по-уланівськи: оригінальний рецепт господині із Вінницької області  - today.ua

Господиня використала кілограм картоплі та півлітра соняшникової олії. Бажано обрати рафіновану. Картоплю вона розрізала на чотири частини, але можна використовувати молоду - вона буде особливо смачною. Налийте олію у чавунну сковорідку або казанок і відправте туди бульби.

Поки картопля смажиться, якраз час приготувати часникову підливу. Головку часнику розітріть в окремій ємності, додайте трохи солі та олії. У вас має вийти густа маса. Дрібно наріжте кріп.

Картопля готується близько 25 хвилин - до золотистої скоринки. Її потрібно вийняти шумівкою та викласти в глибоку миску. Тепер полийте часниковим соусом, посипте зеленню та залиште на кілька хвилин під кришкою. Страва пропариться і набуде приголомшливого запаху. А вже про смак і казати не треба.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Картопля по-уланівськи: оригінальний рецепт господині із Вінницької області Відмінним доповненням до картоплі стануть сметанний соус, легкі овочеві салати та оселедець. Смачного!

Пропонуємо приготувати картопляне пюре нашвидкуруч: один секретний інгредієнт зробить його смак ніжнішим.