Today.ua

Картопля по-уланівськи: оригінальний рецепт господині із Вінницької області

Картопля по-уланівськи - ситна страва, яка зараз користується популярністю в елітних ресторанах. А вигадала його у 1947 році кухарка Глафіра Дорош із села Уланів Хмельницького району Вінницької області. Пропонуємо приготувати смачний обід за її оригінальним рецептом.

Господиня використала кілограм картоплі та півлітра соняшникової олії. Бажано обрати рафіновану. Картоплю вона розрізала на чотири частини, але можна використовувати молоду - вона буде особливо смачною. Налийте олію у чавунну сковорідку або казанок і відправте туди бульби.

Поки картопля смажиться, якраз час приготувати часникову підливу. Головку часнику розітріть в окремій ємності, додайте трохи солі та олії. У вас має вийти густа маса. Дрібно наріжте кріп.

Картопля готується близько 25 хвилин - до золотистої скоринки. Її потрібно вийняти шумівкою та викласти в глибоку миску. Тепер полийте часниковим соусом, посипте зеленню та залиште на кілька хвилин під кришкою. Страва пропариться і набуде приголомшливого запаху. А вже про смак і казати не треба.

Відмінним доповненням до картоплі стануть сметанний соус, легкі овочеві салати та оселедець. Смачного!

Пропонуємо приготувати картопляне пюре нашвидкуруч: один секретний інгредієнт зробить його смак ніжнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ