Сезон полуниці в повному розпалі, а отже потрібно готувати якнайбільше страв із цією корисною ягодою. Пропонуємо вам спробувати чудовий желейний торт із полуницею. Його не потрібно запікати, а на все про все знадобиться мінімум продуктів.
Полуничний желейний торт без випічки
Складові:
- 250 г пісочного печива
- 200 г полуниці
- 400 мл натурального йогурту чи сметани
- 170 г цукру
- 5 г желатину
- 130 г вершкового масла
- 1 упаковка полуничного желе
Спосіб приготування:
- Готуємо полуничне желе за інструкцією та залишаємо остигати.
- Пісочне печиво подрібнюємо у крихту та висипаємо у ємність.
- На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло.
- Змішуємо масло з печивом і добре перемішуємо.
- Форму для випікання застилаємо харчовою плівкою, висипаємо печиво і розподіляємо його по дну, можна зробити бортики по стінках. Забираємо в холодильник на 15 хвилин.
- Вимиту полуницю нарізаємо на слайси.
- У мисці змішуємо йогурт або сметану з цукром і збиваємо міксером приблизно 5-7 хвилин, щоб маса стала густою.
- Желатин заливаємо 1-2 столовими ложками теплої води та залишаємо набухати 5-7 хвилин. Згодом гріємо желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).
- Змішуємо готовий желатин із йогуртовим (сметанним) кремом. Перемішуємо.
- Дістаємо форму з холодильника, на дно викладаємо полуницю, а зверху виливаємо крем з желатином. Забираємо на 20 хвилин у холодильник для застигання.
- Через час дістаємо форму, зверху застиглого крему викладаємо ще шар полуниці, заливаємо холодним (!!) полуничним желе, і відправляємо в холодильник до повного застигання.
- Дістаємо торт, виймаємо його з форми, прибираємо харчову плівку та викладаємо на блюдо. Подавати десерт можна, прикрасивши його листям м'яти.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати сніданок за 15 хвилин із сиру - ледачі хачапурі на сковороді.