Today.ua

Кава по-іспанськи: як приготувати витончений напій на сніданок

Кава давно стала не просто напоєм, а своєрідним ритуалом, з якого починається день. Смачна, ароматна, гаряча, з цукром чи без - вона здатна підбадьорити і надати сил після відпочинку. Спробуйте приготувати каву по-іспанськи.

Цей напій вигадали у Валенсії, але він швидко став популярним у всій країні. Зазвичай його подають у кав'ярнях і ресторанах, але рецепт цілком доступний і для приготування вдома. Таку каву подають зі згущеним молоком. У ній ідеально поєднуються смак гірких зерен із солодким компонентом та крижаною крихтою.

Вам знадобляться дві чайні ложки розчинної або меленої кави (краще свіжого помелу), 3 столові ложки згущеного молока, 50 мілілітрів води і 5 кубиків льоду. Зваріть міцну каву в кавомашині або турці. Для цього використовуйте чайну ложку мелених зерен та воду. У високу склянку налийте згущене молоко, а потім каву.

Слід подрібнити лід у крихту та додати другу чайну ложку кави. Тепер викладіть крижану крихту в келих - вона буде третім шаром. Готово! Смачного!

Нещодавно психолог Галина Волошина попередила про негативну дію кави на організм. Вона нагадала, що чашка ароматного напою погано впливає на психіку та є головним тригером тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ