Вчені виявили у каві речовини, які сприяють очищенню кровотоку від шкідливого холестерину та захищають організм людини від розвитку серцево-судинних захворювань. Але для отримання цілющого ефекту вживати каву потрібно правильно.
Група дослідники з Університету Макмастера (Канада) під час випробувань з'ясували, що кофеїн допомагає печінці знижувати рівень поганого холестерину в кровотоку, тому є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань. Крім того, ряд європейських учених провели довгострокові дослідження, які показали, що рівень смертності від недуг серця та судин нижчий у тих, хто любить пити каву.
"В результаті нашого дослідження ми з'ясували, як саме кофеїн знижує рівень білка PCSK9 у кровотоку і цим допомагає знизити ризик появи серцево-судинних захворювань", - пояснив канадський учений Річард Остін з Університету Макмастера.
Канадські вчені стверджують, що це не так, для здоров'я серця та судин корисна лише натуральна кава без добавок. Вживати ароматний напій слід у невеликих кількостях, достатньо однієї-двох чашок у першій половині дня.
Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, чим можна замінити молоко у каві, щоб знизити калорійність і не зіпсувати смаку напою.