Today.ua

Кава запобігає захворюванням серця, але при дотриманні трьох важливих умов

Вчені виявили у каві речовини, які сприяють очищенню кровотоку від шкідливого холестерину та захищають організм людини від розвитку серцево-судинних захворювань. Але для отримання цілющого ефекту вживати каву потрібно правильно.

Група дослідники з Університету Макмастера (Канада) під час випробувань з'ясували, що кофеїн допомагає печінці знижувати рівень поганого холестерину в кровотоку, тому є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань. Крім того, ряд європейських учених провели довгострокові дослідження, які показали, що рівень смертності від недуг серця та судин нижчий у тих, хто любить пити каву.

"В результаті нашого дослідження ми з'ясували, як саме кофеїн знижує рівень білка PCSK9 у кровотоку і цим допомагає знизити ризик появи серцево-судинних захворювань", - пояснив канадський учений Річард Остін з Університету Макмастера.

Дослідники з Канади зазначають, що для отримання терапевтичного ефекту кави необхідно пити без цукру, молока та вершків. При цьому, разом з кавою не можна їсти солодощі, наприклад, цукерки, шоколад, тістечка. Не варто також думати, що якщо в енергетичних напоях міститься кофеїн, то вони корисні для серця.

Канадські вчені стверджують, що це не так, для здоров'я серця та судин корисна лише натуральна кава без добавок. Вживати ароматний напій слід у невеликих кількостях, достатньо однієї-двох чашок у першій половині дня.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, чим можна замінити молоко у каві, щоб знизити калорійність і не зіпсувати смаку напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ