Today.ua

Кава в турці максимально розкриє смак і аромат, якщо використати секрети майстрів

Найзапашніша і найсмачніша кава виходить із свіжомелених кавових зерен, зварених у турці. Проте є кілька дуже важливих секретів, без яких неможливо зварити справді смачний напій.

Для приготування ранкової кави в турці використовуйте фільтровану питну воду. Водопровідна вода містить велику кількість солей та інших домішок, які зіпсують смак та аромат готового напою. Чим дрібніше перемолоти зерна, тим краще розкриваються смак та аромат кави.

Не варто купувати мелену каву, а також не бажано заготовляти мелену каву про запас. В ідеалі необхідно безпосередньо перед приготуванням подрібнити в кавомолці потрібну кількість зерен.

Пропорції ідеально смачної кави – 1 ст. л. перемелених у дрібний порошок зерен на 100 мл води. Засипте каву в суху турку, залийте холодною водою і поставте на слабкий вогонь. Увімкніть таймер, як тільки поставте турку на вогонь. Перемішайте напій на тридцятій та на шістдесятій секунді. Як тільки кава закипить, одразу зніміть турку з вогню. Зачекайте 3 хвилини та розлийте напій по чашках.

Залишилося насолодитися смаком і дивовижним ароматом кави, звареної за всіма правилами.

Дізнайтеся також, як продовжити термін придатності кави, щоб вона залишалася смачною і ароматною довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ