Today.ua

Коли і як садити листовий салат, щоб урожай був соковитим та плідним

Немає нічого кращого за соковитий зелений салат з помідорами, зеленню, приправленою оливковою олією. Якщо ви вирішили висадити листовий салат самостійно, то краще дотримуватися деяких правил від досвідчених садівників, про які ми з радістю розповімо.

Коли садити листовий салат?

Вважається, що листовий салат добре витримує холод, але досвідчені садівники впевнені, що краще переходити до висадки цієї зелені в травні. Це пов'язано з тим, що в останній весняний місяць низький ризик різкого похолодання, що збільшує шанси на великий урожай.

Оптимальна температура для висадки листового салату – 10-12 градусів тепла. Навіть легка нічна прохолода не зашкодить урожаю.

Як садити листовий салат?

Найкраще садити його партіями, через кожні 14 днів, тоді у вас буде доступ до свіжої зелені аж до пізньої осені.

Перед посадкою потрібно вибрати місце на городі. Найкраще садити листовий салат на місці, де раніше у вас ріс перець, капуста, томат, картопля, кабачки та огірки. Відмінними сусідами для листового салату стануть квасоля, горох, шпинат, редис, цибуля, огірки, капуста та томати. Як слід розпушіть грядки, приберіть камені і тверді шматки землі. Лунки потрібно робити з відривом 15-20 см друг від друга і глибиною трохи більше сантиметра. Насіння розкидайте на відстані 1-2 см один від одного. Присипте лунки землею та акуратно полийте з лійки.

Також можна вдатися до швидкого способу посадки - на розпушеному ґрунті розсипати насіння, погребти граблями туди-сюди і полити. Листовий салат не потрібно удобрювати, накривати плівками тощо. Достатньо вчасно поливати, видаляти бур'яни та розпушувати землю.

Нагадаємо, ми розповідали, як виростити зелень за умов великого міста на власному балконі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ