Today.ua

Коли солити смажену картоплю, щоб вона вийшла хрусткою і не розвалювалася на сковороді

Усі люблять смажену картоплю, але не всі вміють її готувати. Насправді все дуже просто, головне вчасно додати сіль. Тоді картопля збереже форму, не втратить соковитість і покриється рум'яною скоринкою.

Смажена картопля – одна з найсмачніших і водночас простих страв, яку можна приготувати за лічені хвилини. На жаль, іноді скибочки картоплі на сковороді починають кришитися, вбирають жир і страва перетворюється на не дуже смачну і зовсім не апетитну.

Щоб смажена картопля вийшла дуже смачною і рум'яною, смажте її на розігрітій олії або смальці. А ось додавати сіль поспішати не варто. Досвідчені кухарі попереджають, що чим раніше ви посолите картоплю в сковороді, тим ймовірніше, що вона вийде не смаженою, а скоріше тушкованою і м'якою. Солити смажену картоплю рекомендують за п'ять хвилин до готовності страви. Якщо зробити це раніше, то щільна хрумка скоринка не встигне сформуватися, а скибочки картоплі почнуть кришитися і вбирати жир. Ще одна крайність – додавати сіль у вже повністю готову смажену картоплю. Це також помилка.

Як би ви не перемішували, сіль залишиться на верхніх скибочках, вони вийдуть надто солоними, а решта зовсім несмачним. Кристаліки солі будуть неприємно рипіти на зубах, що зовсім не апетитно.

Дізнайтеся також, як швидко приготувати смачну картоплю в мікрохвильовій печі. Рецепт гарніру нашвидкуруч знадобиться кожній господині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ