Today.ua

Коли прибирати новорічну ялинку: прикмети, фен-шуй та рекомендації медиків

Пишна, прикрашена іграшками, мішурою та гірляндами ялинка – головний символ Нового року, який несе певний сенс та посил. Важливо не тільки правильно встановити та прикрасити святкове дерево, але й вчасно його прибрати з дому, щоб не перекрити потоки позитивної енергії. Крім того, лікарі також мають низку рекомендацій щодо новорічної ялинки.

Згідно з давніми звичаями новорічну ялинку або сосну (живу чи штучну) слід винести з дому до святкування Хрещення. Напередодні Водохреща наші бабусі наводили в будинку генеральне прибирання і прибирали в скрині всі різдвяні прикраси. Багато українців звикли прибирати новорічну ялинку ще раніше, одразу після святкування Старого Нового року. 14 січня зі святкового дерева знімали всі прикраси та виносили з дому.

Медики стверджують, що ялинка, жива чи штучна, не повинна перебувати в будинку понад три тижні. Наприклад, якщо ви вбрали новорічну красуню за сім днів до зустрічі Нового року, то 14 січня саме час її прибрати. Справа в тому, що на хвої ялинки накопичується пил, а в ньому швидко розмножуються пилові кліщі та грибок. Все це небезпечно тим, що може викликати серйозні алергічні реакції у дітей та людей, схильних до алергій. Прихильники системи фен-шуй вважають, що цей Новий рік настає лише за китайським календарем, це приблизно в середині лютого. З цієї причини ялинки в їхніх будинках прибирають ближче до кінця третього місяця зими.

Фахівці рекомендують у цьому випадку вбирати ялинку якомога пізніше, а також відмовитися від звичайних живих дерев. Встановлюйте або штучну ялинку, або ялинку в горщику. Також можна замість ялинки або сосни на видному місці поставити велику кімнатну рослину та прикрасити її гірляндою.

Нагадаємо, медики розповіли українцям про те, що новорічна ялинка може бути небезпечною для здоров'я всіх мешканців будинку. Що не так із святковими деревами?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ